nijkerk

Bidden voor Nederland

NIJKERK - De besmettingen lopen op en komen steeds dichterbij. Daarin merken we samen iets van de zorg die veel mensen, vooral ouderen, hebben. Wereldwijd gaat Covid-19 rond en zijn er al veel slachtoffers gevallen. We hebben zorg! En nood leert bidden!

Als voorgangers van de kerken in Nijkerk trekken we hier gezamenlijk in op. Daarom organiseren we op woensdagavond 14 oktober 2020 om 1900 uur een bidstond, die wordt uitgezonden via de Lokale Omroep A1.

Orgelconcert Minne Veldman

Dinsdag 20 augustus | Aanvang 20.00 uur | Toegang gratis

​​Minne Veldman opent het concert met koraalmuziek: Partita 'Jesu, meine Freude' van Johann Gottfried Walther (1684-1748). De melodie kent u van het lied 'Heugelijke tijding'. Het werk is een variatiereeks waarin de melodie steeds klinkt met een andere registratie en een andere manier van spelen. Hiermee komen direct allerlei verschillende klanken van het orgel aan bod.

Reformatieavond DV woensdag 31 oktober 2018

NIJKERK - om 19.30 uur is in het kerkgebouw ‘De Kandelaar’, Meinsstraat 4a te Nijkerk een reformatieherdenking. Hoofdspreker is ds. M.K. de Wilde (Hervormde Gemeente); we staan stil bij het thema ‘Terug naar de kern: het ‘eenvoudige’ Evangelie’. Luther en Calvijn herinneren ons er steeds weer aan hoofd- en bijzaken te onderscheiden en terug te komen bij de kern: Jezus Christus, die gestorven is voor onze zonden en is opgestaan.

Wilt u een kerkdienst beluisteren of bekijken ?

Met alle kerkdiensten kunt u rechtstreeks meekijken en -luisteren.

Bent u door ziekte of ouderdom niet in de gelegenheid de kerkdiensten bij te wonen?

Dan kunt u via de volgende link toch meekijken of luisteren. http://hgn.cervus.nl/omroep/main/rooster

Ook worden via de kerkradio de diensten in de Grote Kerk en Opstandingskerk uitgezonden.

De frequentie die u op u scanner moet instellen is: 148.8125.

Het witte orgel van de Grote Kerk

Het Orgel werd in 1863 geheel wit geschilderd, omdat er gedacht werd dat het zo mooier uit zou komen.
Toen Napoleon regeerde over Nederland werd er belasting geheven op het bezit van eikenhout.
Daarom zou het orgel wit zijn geschilderd.

In 1936 kwam er een orgelcommissie.
Deze commissie gaf opdracht en de witte verflaag werd van het orgel verwijderd.

Subscribe to RSS - nijkerk